main logo
1285

Cod galben: Armata Națională intervine pe 3 trasee din țară

Armata Națională intervine pe 3 trasee din țară. Potrivit Ministerului Apărării, militarii urmează să deblocheze mașini și să deszăpezească drumurile.

Cod galben: Armata Națională intervine pe 3 trasee din țară

Astfel, seara, militarii şi-au amplasat tehnica din dotare sub podul de la Telecentru, apoi au intervenit împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii Excepţionale pe traseele Chişinău-Hânceşti, Chişinău-Leuşeni şi Chişinău-Ungheni.

Potrivit comandantului Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, armata poate intervini în sprijinul autorităţilor publice locale cu peste 500 de militari şi unităţi de tehnică cu capacitate de trecere sporită pentru intervenţii în condiţii de zăpadă abundentă.

Totodată, în unităţile din garnizoanele militare din sudul, centrul şi nordul ţării, au fost create echipe mobile, care pot fi implicate la necesitate la deblocarea şi deszăpezirea localităţilor şi drumurilor naţionale.

Centrul Operaţional de Comandă al Armatei Naţionale menţine legătura permanentă cu Centrul Operațional de Dirijare în Situații Excepționale al IGSU în vederea coordonării eventualelor lucrări de deszăpezire.

Militarii moldoveni au mai fost mobilizaţi pentru deszăpezire în aprilie 2017, în urma ninsorilor abundente.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării