main logo
3886

Co-președintele R. Moldova la CUC, generalul Ion Solonenco, s-a stins din viață

Generalul de brigadă și co-președintele Republicii Moldova în cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC), Ion Solonenco, s-a stins din viață astăzi, 12 august, la vârsta de 87 de ani.

Co-președintele R. Moldova la CUC, Ion Solonenco, s-a stins din viațăFoto: replicamedia.md

Vestea tristă a fost anunțată de către viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, transmite Știri.md.

"O veste cruntă. Azi, la ora 12:30, a încetat să bată inima unui coleg apropiat, generalul de brigadă Ion Solonenco, co-președintele delegației moldovenești la Comisia Unificată de Control. Atât de neașteptat... Săptămâna asta mai era la birou. Cu veștile pe care mi le prezenta din Zona de Securitate începeam ziua de muncă. Recent s-au împlinit 30 de ani de când s-a implicat în activitatea CUC. A fost un exemplu de disciplină, de patriotism și dedicație. Plecarea lui e o pierdere irecuperabilă și astea nu sunt niște cuvinte de circumstanță.

Aduc sincere condoleanțe familiei și apropiaților. Drum lin spre ceruri, GENERALE! Dumnezeu să Vă odihnească în pace...", a scris viceprim-ministrul.

Ion Solonenco a fost un general de brigadă din Republica Moldova. În 1999, acesta a fost numit în funcția de co-președinte din partea Republicii Moldova al Comisiei Unificate de Control (CUC). 

În anul 2005, președintele de atunci, Vladimir Voronin, i-a conferit generalului Ordinul "Gloria Muncii" pentru merite deosebite și înalt profesionalism în asigurarea securității statului și activitate organizatorică și obștească prodigioasă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării