main logo
430

CNPF cere unei companii de asigurări să elimine mai multe lacune

Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a descoperit mai multe lacune în activitatea Companiei de Asigurări ”GENERAL ASIGURĂRI”.

CNPF cere unei companii de asigurări să elimine mai multe lacuneFoto: bizlaw.md

Potrivit unui comunicat de presă, CNPF” a luat atitudine de rezultatele analizei-control (la situația din 30 aprilie) privind întrunirea de către CA ”GENERAL ASIGURĂRI” SA a cerințelor cadrului normativ în materie de formare a rezervelor și activelor admise la acoperirea acestora, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md

În context, CNPF a prescris Companiei să se conformeze în mod necondiționat prevederilor regulamentare, respectiv, să remedieze lacunele constatate de misiunea de control”.

Asta după ce recent CNPF a anunțat că a autorizat înregistrarea în Registrul de stat al valorilor mobiliare a dării de seamă privind rezultatele emisiunii suplimentare de acțiuni emise de Compania de Asigurări ”GENERAL ASIGURĂRI” SA în sumă de 6.000.000 lei.

De asemenea, s-a eliberat aviz pentru înregistrarea de stat a modificărilor operate în documentele de constituire și în datele înscrise în Registrul de stat al persoanelor juridice ale Companiei de Asigurări ”GENERAL ASIGURĂRI” SA privind majorarea capitalului social de la 61.500.000, 00 lei la 67.500.000, 00 lei, prin emisie suplimentară de acțiuni ordinare nominative în număr de 6.000.000 unități cu valoarea nominală de 1 leu fiecare.

Compania de Asigurări ”GENERAL ASIGURĂRI” a fost înființată în anul 2016, și potrivit datelor publicate, este deținută de Vitalie Bodea (96,26 %) și Vitalie Banaru (3,74%).

Datele statistice, publicate de CNPF, arată că în primul trimestru al acestui an compania de asigurări a raportat pierderi de aproape 1 milion de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării