main logo
690

CNAS: Pensiile reexaminate sunt date la plată

Din luna februarie, persoanele care au ieșit la pensie pentru limită de vârstă până în anul 1999 și care au realizat un stagiu de cotizare după stabilirea pensiei de 15 ani sau mai mult, au început să primească pensii majorate, informează Direcția comunicare și mass-media a Casei Naționale de Asigurări Sociale.

CNAS: Pensiile reexaminate sunt date la plată

Până acum, la CNAS au fost depuse circa 3.800 de cereri pentru reexaminarea pensiei, transmite IPN.

Majorarea pensiei după recalculare depinde de durata stagiului de cotizare și mărimea salariului din care au fost achitate contribuții de asigurări sociale.

Cei care au depus o cerere de reexaminare și care întrunesc condițiile legii, dar nu s-au regăsit pe lista de plată, vor primi diferența după recalculare până la data de 20 februarie curent. 

Pentru aceasta urmează să se adreseze la prestatorii de servicii.

Reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă se efectuează la cererea persoanei. Solicitantul trebuie să prezinte buletinul de identitate și carnetul de muncă.

Dacă au pierdut carnetul de muncă, atunci pot atașa la cerere orice alte acte ce confirmă activitatea în muncă, precum extrase din ordine despre angajare-eliberare, certificate, contracte de muncă.

Pensiile beneficiarilor care au un stagiu de cotizare mai mic de 15 ani vor fi revizuite în următorul an. 

În cazul beneficiarilor de pensii stabilite după 1 ianuarie 1999, reexaminarea se va efectua începând cu 1 ianuarie 2021, eșalonat, în funcție de durata stagiului de cotizare realizat după stabilirea pensiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării