main logo
6012

CNAS: Indemnizații pentru angajații structurilor de forță

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Serviciului de Informare și Securitate și Centrului Național Anticorupție vor primi multe tipuri de prestații de asigurări sociale, începând cu 1 ianuarie 2019.

CNAS: Indemnizații pentru angajații structurilor de forțăCNAS: Indemnizații pentru angajații structurilor de forță

Potrivit Casei Naționale de Asigurări Sociale, este vorba despre indemnizația de maternitate, inclusiv pentru soția aflată la întreținerea persoanelor asigurate din structurile de forță, precum și despre indemnizația paternală și ajutorul de deces, transmite Știri.md

De asemenea, este vorba și despre indemnizații adresate familiilor cu copii. Printre acestea se numără indemnizația unică la nașterea copilului, indemnizația lunară pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de trei ani și indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la vârsta de trei ani a copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină.

Solicitanții de indemnizație de maternitate sau de indemnizație paternală pot depune cererea pentru stabilirea indemnizației respective la casa teritorială de asigurări sociale de la locul de domiciliu sau reședință ori la casa teritorială în a cărei rază de deservire se află unitatea de la locul de muncă de bază.

Totodată, solicitanții de indemnizații adresate familiilor cu copii pot depune cererile la casa teritorială de asigurări sociale de la locul de domiciliu sau, în cazul în care a fost stabilită indemnizația de maternitate, la casa teritorială care a stabilit indemnizația de maternitate.

Indemnizațiile stabilite până pe 1 ianuarie curent vor fi achitate în continuare din bugetul de stat la locul de serviciu al militarilor care îndeplinesc serviciul prin contract, al persoanelor din corpul de comandă și din trupele organelor afacerilor interne și ale sistemului penitenciar, al ofițerilor de protecție și colaboratorilor organelor securității statului și CNA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării