main logo
1035

CNAMUP: Ambulanța solicitată pe strada Lech Kaczynski a ajuns în opt minute

Ambulanța solicitată în seara zilei de 20 sptembrie pe strada Lech Kaczynski, 6/1din Chișinău, pentru a acorda asistență unui pacient căruia i s-a făcut rău în stradă, a ajuns timp de opt minute, dar nu a putut constata decât decesul acestuia.

CNAMUP: Ambulanța chemată pe strada Lech Kaczynski a ajuns în 8 minute

Astfel comentează, într-un comunicat de presă, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitablicească, cazul relatat pe o rețea de socializare, precum că la numeroasele solicitări ale mai mulți trecători pentru a-l ajuta pe bărbat, ambulanța a ajuns în mai mult de 40 de minute, timp în care bărbatul a decedat sub privirile trecătorilor, relatează Știri.md cu referire la ipn.md.

Înstituția menționează că pe acest caz a fost pornită o anchetă de serviciu, despre rezultatele căruia se va anunța ulterior. Totodată, precizează că în intervalul de orelor 18.00 și 22.00 zilnic se înregistrează un număr mare de solicitări cu diferit grad de urgență, iar în în cazul dat, la timpul când a parvenit solicitarea, toate echipele se aflau la deservirea altor chemări.

Cu o reacție venit și președintele Parlamaneului, Andrian Candu, care susține că va monitoriza personal evoluțiile din acest caz. „Potrivit datelor furnizate de autorități, deja funcționează o comisie de anchetă pentru investigarea tragediei. De la primul apel până la sosirea echipajului de medici au trecut 27 de minute, față de 15 minute, cât ar fi trebuit să treacă...”, scrie Andrian Candu pe Facebook.

Cazul unui bărbat care a decedat pe strada Lech Kaczynski din capitală până la sosirea ambulanței a fost relatat pe o rețea de socializare de către soția fostului ministru al educației, Mihail Șleahtițchi.  Maria Șleahtițchi a scris că, la numeroasele apeluri ale sale, dar și ale altor trecători, la serviciul de urgență 112, cu rugămintea de a trimite o ambulanță urgent, pentru a ajuta un bărbat care se afla în convulsii, serviciul s-a preucupat mai mult de stabilirea identității apelantului, mai puțin de salvarea vieții unui om. În cele din urmă, peste mai bine de 40 de minute de la primul apel, a apărut și ambulanța, care nu a putut decât să constate decesul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării