main logo
645

CNAM va prelua sistemele informabilele de asistența medicală primară și spitalicească

Sistemul Informațional Automatizat Asistența Medicală Primară (SIA AMP) și Sistemul Informațional Automatizat Asistența Medicală Spitalicească (SIA AMS), deținute de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, vor fi preluate de către Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM).

CNAM va prelua sistemele informabilele de asistența medicală primarăCNAM va prelua sistemele informabilele de asistența medicală primară

Potrivit autorităților, preluarea celor două sisteme informaționale de către CNAM va spori securitatea datelor cu caracter personal pe care le stochează, transmite Știri.md cu referire la IPN

Dezvoltarea componentelor de conectare a echipamentelor de laboratoare va asigura automatizarea procesului de înregistrare a rezultatelor investigațiilor în cererile de analize ale pacienților și va minimiza riscul de introducere eronată a rezultatelor. La fel, se preconizează dezvoltarea sistemului de eliberare în format electronic a certificatului de concediu medical și minimizarea, pe această cale, a riscului de fraudă.

Registrul național electronic al practicilor medicilor de familie va obține un alt nivel de dezvoltare. În timp real, va fi monitorizată informația privind activitatea acestora, asigurând managementul eficient și distribuția geografică echitabilă. Iar integrarea Registrului cu SIA AMP și SIA AMS va asigura o evidența mai clară a pacienților pe listele de așteptare și, respectiv, va permite Companiei Naționale de Asigurări în Medicină să planifice mai eficient bugetul pentru serviciile de endoprotezare, dializă și alte servicii complicate, se menționează în nota informativă a proiectului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării