main logo
510

CNAM a lansat un ghid video pentru a informa cetăţenii despre medicamentele gratuite

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a lansat astăzi un ghid video prin care va informa cetăţenii despre modalităţile de obţinere a medicamentelor gratuite.

Ghid video pentru a informa cetăţenii despre medicamentele gratuiteGhid video pentru a informa cetăţenii despre medicamentele gratuite

Silvia Munteanu, şeful Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al companiei nominalizate, a menţionat că ghidul prezintă paşii ce trebuie urmaţi pentru a primi medicamente gratuite şi indică cine pot fi  beneficiari ai acestor preparate medicamentoase, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Ghidul video a fost produs în limbile română şi rusă şi este plasat pe pagina web a CNAM. Acesta va fi difuzat şi pe ecranele amplasate în instituţiile medicale.

Potrivit unui ordin al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, din 1 februarie cetăţenii beneficiază de cel puţin un medicament gratuit din lista celor compensate. Aceste preparate sunt destinate tratamentului celor mai frecvente maladii. Prescrierea medicamentelor compensate se efectuează de către medicii de familie, neurologi, psihiatri, endocrinologi şi pediatri ai prestatorilor de servicii medico-sanitare contractaţi de către CNAM, indiferent de forma juridică de organizare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării