main logo
2502

CNA: Un ucrainean, reținut după ce a încercat să corupă un polițist

Un ucrainean a fost reținut de ofițerii CNA după ce ar fi încercat să corupă șeful unui Inspectorat de Poliție din municipiul Chișinău.

CNA: Un ucrainean, reținut după ce a încercat să corupă un polițistImagine simbol

Potrivit Centrului Național Anticorupție, începând cu luna aprilie 2024, un grup de persoane, printre care doi cetățeni ai Ucrainei, a organizat coruperea șefului unui Inspectorat de Poliție din Capitală, în schimbul oferirii protecției activității ilicite de prestare a serviciilor în domeniul „call-center”, transmite Știri.md.

Mai exact, taxa de protecție ar fi constat în scutirea de eventualele controale efectuate de către instituțiile statului, afacerea menționată având conexiuni și cu alte oficii cu activități similare din R. Moldova.    

Astfel, în perioada aprilie-mai, cetățenii Ucrainei au oferit șefului Inspectoratului de Poliție din Capitală mijloace bănești în sumă totală de 20.000 de dolari, fapta infracțională fiind documentată de CNA, IGP și SPIA.

În urma perchezițiilor efectuate la sediul call-centrului, oamenii legii au ridicat circa 250.000 de lei, mai multe dispozitive electronice de stocare a informațiilor, dar și diverse înscrisuri aferente activității oficiului.

Reprezentanții CNA menționează că un cetățean al Ucrainei a fost reținut pentru o perioadă de 72 de ore, iar cercetările pe caz se desfășoară sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării