1037
0
CNA: Dosar penal, în cazul construcției de pe strada Bogdan Voievod
1037
0

Centrul Național Anticorupție anunță inițierea unui dosar penal în cazul construcției ansamblului rezidențial de pe strada Bogdan Voievod 1.

Foto: chisinau.md

Și asta după ce vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a depus un demers în acest sens, prin care a cerut urmărirea penală a fostului viceprimar al capitalei, Nistor Grozavu, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

„Primul dosar penal în baza materialelor, prezentate de mine pe construcții ilegale. Bogdan Voievod, 1. Sper foarte mult că deja nu există nici un motiv politic pentru a salva de la răspunderea penală fostă conducere a Primăriei Chișinău”, a comentat Alexandru Slusari.

Legislatorul îl acuză pe viceprimar că a emis documentele permisive pentru construcția unui ansamblu rezidențial pe Bogdan Voievod, 1 fără acordul Consiliului Municipal Chișinău.

Potrivit lui Slusari, a fost admisă construirea mai multor blocuri locative în zona comercială C4, unde nu este permis acest lucru, consultări publice nu au avut loc, iar normativele în construcție au fost încălcate.

Locatarii blocurilor din preajmă au angajat un avocat și au comandat o expertiză independentă. Alexandru Slusari a depus la Procuratură și petiția semnată de locatari.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter