364
0
CNA anunță de ce are nevoie pentru a lupta cu corupţia la nivel înalt
364
0

Pentru a lupta cu corupţia la nivel înalt este necesară revizuirea competenţelor Centrului Naţional Anticorupţie (CNA).

Foto: cotidianul.ro

Despre acesta a declarat, luni, directorul CNA, Ruslan Flocea, în cadrul întrevederii cu experţi ai Delegaţiei Uniunii Europene (UE), responsabili de domeniile anticorupţie, combatere a spălării banilor şi recuperare a activelor infracţionale, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Experţii au subliniat necesitatea continuării reformelor structurale din sector care au drept scop îmbunătăţirea eficienţei şi transparenţei Centrului Naţional Anticorupţie.

De asemenea, UE şi-a reiterat sprijinul pe termen lung care ar trebui să schimbe viaţa cetăţenilor şi să sporească încrederea în instituţiile publice centrale anticorupţie.

Ruslan Flocea a punctat principalele probleme şi deficienţe cu care se confruntă Centrul, la momentul actual şi a solicitat experţilor să sprijine iniţiativele de a reforma CNA sub aspectul consolidării capacităţilor instituţionale şi fortificării subdiviziunii de recuperare a bunurilor infracţionale.

"Principalele obiective care trebuie să le realizeze Centrul, într-un timp foarte scurt, sunt: Totodată, societatea aşteaptă progrese pe segmentul combaterii corupţiei mari, care nu trebuie să se bazeze pe apartenenţa politică, iar pentru a lupta cu corupţia la nivel înalt este necesară revizuirea competenţelor CNA şi setarea unor noi priorităţi", a spus directorul CNA.

La rândul lor, reprezentanţii Delegaţiei au declarat că UE întotdeauna a fost un partener sincer al R. Moldova şi continuă să fie. 

Experţii au reiterat sprijinul pentru fortificarea instituţiilor de drept prin implementarea standardelor internaţionale în investigarea faptelor de corupţie, acordarea asistenţei consultative şi expertizei în domeniul recuperării bunurilor, provenite din infracţiuni, precum şi prin schimbul de bune practici pe componenta de prevenire.

Citește și
article image
Deputata Marina Tauber, filmată cum e adusă la sediul CNA
1
3478
article image
Experți: Cine trebuie să lupte cu corupția la nivel înalt...
1
228
article image
Achizițiile insulinei, discutate de șeful CNA și...
0
263
article image
Demisia directorului-adjunct al CNA, aprobată de Parlament
0
368