main logo
2124

CNA a pornit urmărire penală în cazul directoarei AGEPI, Lilia Bolocan

Centrul Național Anticorupție a pornit o urmărire penală în cazul directoarei Agenției de Stat pentru Protecție Intelectuală (AGEPI), Lilia Bolocan.

CNA a pornit urmărire penală în cazul directoarei AGEPICNA a pornit urmărire penală în cazul directoarei AGEPI. Foto: Ziarul Național

Aceasta ar fi amenințat anterior reprezentanții Casei Naționale „Copyright” cu retragerea licenței, dacă nu renunță la procesul de judecată împotriva companiei de telefonie mobilă „Moldcell”, scrie Ziarul Național.

Menționăm că, recent, reprezentanții „Copyright” au declarat, într-o conferință de presă, că au fost amenințați de către Lilia Bolocan că vor rămâne fără licență, dacă nu renunță la procesul împotriva „Moldcell” care a refuzat să achite maximum 3% din veniturile pe care le are în urma vânzării aparatelor auditive, așa cum prevede legislația.

Anunțul despre dosar a fost făcut public de către deputatul liberal Lilian Carp, care a primit un răspuns la socilitarea sa făcută Procuraturii Anticorupție. 

„Când cei de la „Copyright” au făcut aceste dezvăluiri, în minutul următor șefa de la AGEPI trebuia să-și dea demisia (ori prim-ministrul să o dea afară), iar organele abilitate să deschidă un dosar penal pentru trafic de influență”, crede Lilian Carp. 

Acesta a anunțat că Lilia Bolocan va fi audiată miercuri, 13 decembrie, la ședința Comisiei parlamentare pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării