3 iul, 2019 09:17
504
0

Ucraina a retras cererea de a primi observatori ai Consiliului Europei

3 iul, 2019 09:17
504
0

Ucraina a anunţat marţi că şi-a retras invitaţia trimisă Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru a trimite observatori în alegerile legislative din 21 iulie, în semn de protest împotriva revenirii Rusiei în cadrul acestei organizaţii.

Ucraina a retras cererea de a primi observatori ai Consiliului Europei

"Preşedintele Parlamentului ucrainean, Andrii Parubii, i-a trimis o scrisoare preşedintei APCE, Liliane Maury-Pasquier, cu privire la retragerea invitaţiei sale pentru observatori internaţionali ai APCE la alegerile legislative", a anunţat Parlamentul de la Kiev într-un comunicat, transmite Știri.md cu referire la Știripesurse.ro.

Andrii Parubii a anunţat el însuşi acest lucru pe pagina sa de Facebook, estimând că printre observatorii internaţionali "nu pot fi reprezentanţi ai unei ţări-agresor (...), care ar fi nişte agenţi ai războiului hibrid al lui Putin".

Ucraina, la fel ca majoritatea altor ţări din Europa de Est, este indignată de revenirea Rusiei în cadrul APCE, unde a fost privată de dreptul său de vot în 2014, după ce anexase Crimeea.

Ucraina a decis să-şi suspende participarea la APCE, care emite recomandări şi interpelează guvernele în chestiuni ce ţin de respectarea drepturilor omului. Letonia intenţionează de asemenea să se retragă.

Rusia şi-a reluat plăţile către Consiliul Europei după ce le-a întrerupt pentru doi ani pe fondul crizei diplomatice cauzate de războiul din Crimeea, informează marţi AFP, citând surse din cadrul organizaţiei paneuropene pentru apărarea drepturilor omului.

Marţi, guvernul rus a vărsat suma de 33 de milioane de euro, contribuţia sa la bugetul organizaţiei pentru tot anul 2019, a anunţat directorul pentru comunicare al Consiliului Europei, Daniel Holtgen.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter