main logo
539

CMC a votat conceptul de modernizare a Pieței Agroalimentare Centrale

Consilierii municipali au votat astăzi conceptul de modernizare a Î.M. Piața Centrală.

CMC a votat conceptul de modernizare a Pieței Agroalimentare CentraleFoto: facebook.com

Proiectul conceptului de modernizare a fost prezentat Consiliului Municipal Chișinău de către viceprimarul Inga Ionesii, care a propus o abordare sistemică de îmbunătățire a acestei întreprinderi municipale, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Potrivit oficialului, modernizarea Î.M. Piața Centrală va fi desfășurată etapizat, pe următoarele sectoare: fructe, legume, sectorul angro și cel meșteșugăresc. 

“Vom crea condiții decente de muncă pentru comercianți, prin asigurarea condițiilor sanitare, antiepidemiologice și antiincendiare necesare”, a spus Ionesii.

Conform conceptului prezentat consilierilor, urmează a fi renovate gheretele, vor fi amenajate blocuri sanitare în toate sectoarele pieței, va fi amenajat punctul medical și va fi construit pavilionul „Pește” în sectorul de rădăcinoase.

În același timp,  pe străzile Tighina şi Armenească se prevede amenajarea parcărilor pentru vizitatori, va fi reamenajată Piața avicolă din str. Cărbunari și elaborată o platformă online pentru organizarea unui sistem universal de evidență.

Luni, 10 august, primarul Ion Ceban a declarat că modernizarea Î.M. Piața Centrală va dura maximum 2 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării