main logo
5818

Claxoanele alaiurilor de nuntă vor fi pedepsite cu amenzi usturătoare

O tradiție specifică nunților moldovenești ar putea fi pedepsită cu amenzi usturătoare. Alaiurile de nuntă în care mai multe automobile fac coloană și claxonează în unison ar putea fi pedepsite prin lege.

Claxoanele alaiurilor de nuntă vor fi pedepsite cu amenzi usturătoare

Potrivit Codului Contravențional al Republicii Moldova, deplasarea neautorizată a vehiculelor în grup pe drumurile publice se pedepsește cu amendă sau puncte de penalizare, în cazul în care se creează impedimente de circulație, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Participarea șoferilor la această tradiție s-ar putea solda cu o amendă de la 2.250 de lei la 3.000 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare. 

Totodată, participarea la desfăşurarea neautorizată pe drumurile publice a concursurilor, antrenamentelor, competiţiilor cu vehicule sau cu animale se va sancţiona cu amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale sau de la 3 mii de lei la 4,5 mii de lei cu aplicarea a 5 puncte de penalizare persoanelor care dețin permis de conducere.

Șeful Serviciului juridic din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare, Veaceslav Sîrbu, a explicat că noile prevederi din Codul Contravențional se vor referi doar la acele coloane de mașini care vor periclita siguranța traficului rutier, indiferent dacă fac sau nu parte din coloanele de mașini care participă la anumite evenimente private.

Veaceslav Sîrbu a mai declarat că în cazul în care sunt organizate coloane de mașini în cadrul anumitor evenimente politice sau social-economice, cu excepția celor oficiale, trebuie anunțate instituțiile responsabile și poliția pentru a asigura ordinea publică pe parcursul deplasării grupului de autovehicule pe drumurile publice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării