main logo
727

Clădirea Centrului de sănătate Edineţ a fost eficientizată energetic

Centrul de sănătate Edineț, care deservește circa 70 de mii de locuitori ai raionului și din alte localităţi învecinate, a devenit mai eficient energetic, datorită unui proiect implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Clădirea Centrului de sănătate Edineţ a fost eficientizată energeticFoto: moldpres

Joi, 14 noiembrie, o comisie specială a efectuat recepția la terminarea lucrărilor şi a estimat că acestea au fost executate conform normelor, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

„Am reușit să îmbunătățim accesul la asistența medicală calitativă în cadrul sistemului de sănătate din Edineț. Impactul proiectului deja se face simțit  în privința reducerii consumului de energie. Proiectul va contribui considerabil la eficientizarea energetică a Centrului de sănătate, la îmbunătăţirea serviciilor de diagnosticare medicală și la ameliorarea indicatorilor de sănătate în regiune”, a relevat  Constantin Bândiu, director interimar al ADR Nord.

Potrivit specialiștilor ADR Nord, la Centrul de sănătate Edineț au fost efectuate lucrări de eficientizare energetică a pereților exteriori (7.047,8 m2), au fost schimbate ferestrele și ușile exterioare (1.171,35 m2), au fost efectuate lucrări de termoizolare a planșeului (1.741,4 m2) și de izolare a acoperișului (3.029,8 m2).

Valoarea lucrărilor de construcție-montaj și supravegherea tehnică în cadrul proiectului „Creșterea indicilor de eficiență energetică a Instituției medico-sanitare publice „Centrul de sănătate Edineț”” se cifrează la 8,89 de milioane de lei, bani alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională. Consiliul raional Edineț a contribuit la realizarea proiectului cu 1,2 milioane de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării