main logo
119696

Clacă în cimitir, în plină epidemie. Primărița: Pandemia e născocită

De la mic la mare, cel puțin câte un membru din fiecare familie, să ieșim la tăiat tufarii din cimitir. A fost apelul făcut în plină pandemie de primarul satului Bălășești din raionul Sângerei, Elena Neaga.

Clacă în cimitir, în plină epidemie. Primărița: Pandemia e născocită

Asta în timp ce autoritățile centrale cer repetat și insistent respectarea măsurilor anti-COVID-19 pentru că locurile din spitale și la terapie intensivă sunt arhipline cu moldoveni infectați.

Imaginile de la claca pandemică au fost expediate la adresa redacției Știri.md de către un cititor fidel, prin intermediul opțiunii Adaugă o știre.

Internautul susține că ideea este una nobilă, dar se arată indignat de faptul că a fost realizată în plină epidemie de către primarul care este medic de profesie. Asta în timp ce în țara noastră se înregistrează recorduri zilnice de noi infectați și victime ale virusului.

Din imagini se vede cum sătenii, inclusiv cei din grupul de risc, veniți sâmbătă la îndemnul alesului local, nu respectă distanța socială și niciunul din cei care apar în imagini nu poartă mască.

Mai mult, în mesajele postate în grupul de Viber al comunei, primarul menționează că are acceptul conducerii poliției raionale, care chiar ar fi salutat inițiativa.

Contactat de Știri.md, primarul comunei, Elena Neaga ne-a spus că inițiativa a venit din partea consătenilor, iar distanța socială a fost păstrată. Mai mult, primarul a declarat că nu crede în pericolul COVID și că în localitate nu a fost înregistrate decese sau cazuri pozitive de infectare.

”În primul rând, noi în localitate nu avem niciun caz de COVID. Eu în calitate de primar îmi asum responsabilitatea pentru locuitorii comunei, la noi totul s-a respectat întocmai. Timp de un an de zile la noi în localitate au fost doar 16 cazuri de COVID, dintre care nu toți au manifestat simptome de COVID.

Ceea ce s-a întâmplat la cimitir a fost dorința oamenilor, acolo de zeci de ani nu s-a făcut ordine. A fost indicația Inspectoratului de Ecologie pentru a se face ordine în cimitire, am colaborat și cu Inspectoratul de Poliție pentru că nu am știut câți oameni vor veni și ne-au spus că atunci când se fac lucrări în aer liber, acestea sunt permise. Până la final au rămas doar 11 oameni, unii au venit și repede au plecat.

Nu văd care este problema, ceea că fac ordine e o problemă? Pandemia asta cineva a născocit-o și hai să stăm cu râsuri și gunoaie prin cimitire”, a declarat edilul.

Cu toate acestea, primarul ne-a mai spus că știe cine a expediat pozele redacției noastre, aceasta fiind o doamnă care ar pretinde peste 3 ani la funcția de primar și care ar putea face parte dintr-un partid de opoziție.

”Eu sunt medic de profesie. Nu pot să zic că nu există COVID. Eu personal am tratat persoane cu COVID și eu nu am manifestat niciun simptom, nici copiii mei minori, de aceea eu mai puțin cred în COVID”, a mai declarat Elena Neaga.

De menționat că primărița a mai organizat astfel de acțiuni în luna decembrie a anului trecut și a postat mai multe imagini pe pagina sa de Facebook în care se văd persoane în etate fără mască și evitând păstrarea distanței sociale.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării