main logo
631

Cișmelele conservate pe timp de iarnă, redeschise în Capitală

Întreprinderea „Apă-Canal Chișinău” a redeschis de astăzi, 27 aprilie, cișmelele care au fost conservate pe timp de iarnă.

Cișmelele conservate pe timp de iarnă, redeschise în Capitală

Este vorba despre cele din Parcul „Valea Morilor”, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” și scuarul Catedralei Mitropolitane, transmite IPN.

Furnizorul de apă menționează într-un comunicat de presă că își propune extinderea sistemului de cișmele în zona centrală a orașului pentru a oferi populației acces gratuit la apă potabilă de calitate în perioada caniculară, cât și pentru a încuraja consumul apei din rețeaua publică.

Cișmelele redeschise, zece la număr, au fost instalate în cadrul campaniei „Cișmele pentru chișinăuieni”, iar în perioada estivală „Apă-Canal Chișinău” preconizează să extindă numărul acestora cu încă trei unități, dotate cu contor, conectate la rețeaua de apă potabilă a orașului și la rețeaua de canalizare.

În context, furnizorul de apă vine cu un apel la bunul simț al populației „să nu vandalizeze lucrurile bune și frumoase făcute pentru chișinăuieni”.

Cheltuielile de instalare și deservire a cișmelelor, aduse din România, sunt acoperite de către întreprindere, iar  prețul pentru o unitate este de 6500 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării