main logo
1401

Cireșele moldovenești, transportate în Olanda: Cum arată o livadă din Dubăsari

Problemele din acest sezon agricol, cauzate în special de războiul contra Ucrainei, a dat peste cap și exporturile de cireșe din Republica Moldova.

Cireșele, transportate în Olanda: Cum arată o livadă din Dubăsari

Dacă până anul trecut, mai bine de 90 la sută din marfă ajungea în Rusia și Belarus, acum accesul pe piețele din cele două țări este extrem de anevoios, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Ca să ajunsă în cele două țări transportatorii au nevoie de 10 zile, de trei ori mai mult decât până la începutul războiului. În aceste condiții, producătorii moldoveni vor să cucerească noi piețe de desfacere pentru a-și vinde marfa. 

De exemplu, anul acesta cireșele moldovenești vor fi exportate, pentru prima dată, în Olanda. Primul lot a ajuns deja, iar de luni cireșele vor fi expuse pe rafturile magazinelor.

În această livadă, din raionul Dubăsari, e forfotă în aceste zile. 

Oamenii culeg cireșe și le aranjează cu grijă în lăzi. O parte din fructe ar urma să ajungă în Olanda, deocamdată fiind vorba de un lot de probă.

Pentru ca cireșele să își facă loc pe piața UE, producătorii moldoveni trebuie să dețină certificate de conformitate, care demonstrează calitatea mărfii, ne spune administratoarea companiei care deține livezile.  

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării