main logo
343

Circa 130 de vizitatori au participat la Ziua Ușilor Deschise la BNS

Biroul Național de Statistică și-a deschis ușile pe 17 octombrie pentru persoanele care vor să cunoască mai multe despre activitatea instituției. Evenimentul a fost organizat pentru al doilea an consecutiv, cu prilejul Zilei profesionale a statisticianului marcată anual la data de 20 octombrie.

Circa 130 de vizitatori au participat la Ziua Ușilor Deschise la BNSFoto: statistica.gov.md

La eveniment au participat circa 130 de studenți de la specialitățile economie, business și administrare, contabilitate, matematică, tehnologii informaționale ș.a. din cadrul instituțiilor de învățământ din țară, transmite Știri.md.

Potrivit BNS, evenimentul a inclus un program amplu de activități, precum tururi ghidate în incinta BNS, prezentări făcute despre site-ul oficial al instituției, banca de date statistice, oportunitățile de angajare, o sesiune de întrebări și răspunsuri, cei mai activi fiind premiați.

„Ziua Ușilor Deschise este un eveniment special în cadrul căruia vizitatorii au avut posibilitatea să interacționeze cu managementul și alți colaboratori ai instituției, care au vorbit despre misiunea și activitățile BNS, în calitate de autoritate centrală în domeniul statisticii, valorile sistemului statistic național și relevanța datelor statistice oficiale în formularea politicilor publice și în dezvoltarea socio-demografică și economică a țării, precum și despre posibilitățile de a urma un stagiu de practică la BNS.

Studenții au fost familiarizați cu Programul de stagii plătite în serviciul public, care este în stadiu de implementare. Acest Program este destinat studenților și absolvenților instituțiilor de învățământ din Republica Moldova cu scopul de familiarizare a stagiarilor cu specificul activității BNS, acumulare și consolidare a cunoștințelor, dezvoltare a abilităților profesionale, modelare a atitudinilor și comportamentelor necesare stagiarilor la îndeplinirea atribuțiilor și responsabilităților din domeniul în care se organizează stagiul”, comunică instituția.

Toți participanții prezenți la Ziua Ușilor Deschise au primit materiale informative oferite atât în format digital, cât și tipărit despre rolul datelor statistice pentru societate și fiecare persoană în parte, modalitatea de căutare facilă a informațiilor necesare, dar și de angajare la BNS.


Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării