main logo
1953

În majoritatea localităților a fost restabilită alimentarea cu energie

Premier Energy Distribution informează că în urma eforturilor susţinute ale echipelor operative s-a reuşit restabilirea alimentării cu energie electrică în reţelele de tensiune medie în majoritatea absolută a localităţilor afectate.

În majoritatea localităților a fost restabilită alimentarea cu energieFoto: Imagine simbol

Activităţile companiei sunt centrate în prezent pe înlăturarea defecţiunilor din reţelele de tensiune joasă şi pe reconectarea consumatorilor individuali rămaşi fără energie, în acest sens fiind alocate resursele necesare și mobilizate toate echipele operative ale companiei şi ale întreprinderilor antreprenoare, transmite Știri.md.

În context, Premier Energy a mulțumit consumatorilor pentru înțelegere şi răbdare, această situație extrem de complicată fiind cauzată de bombardamentele din țara vecină, sistemul electroenergetic al căreia este interconectat cu cel al țării noastre. 

În același timp, Premier Energy atrage atenţia populaţiei asupra necesităţii eficientizării consumului de energie electrică ținând cont de următoarele recomandări:

- Nu conectați mai multe aparate simultan la aceeași sursă de electricitate.

- Stabiliți prioritatea, succesiunea și durata includerii la rețea a aparatelor electrice de primă necesitate;

- Nu utilizați aparate electrocasnice improvizate sau artizanale pentru încălzirea încăperii, apei sau pentru gătit.

- Nu utilizați prelungitoare cu stratul izolant deteriorat.

- Optați pentru calorifere electrice eficiente, care permit setarea temperaturii, funcție ECO pentru un consum redus, cât și sistem de siguranță pentru copii.

- Stingeți lumina în spațiile și încăperile unde aceasta nu este strict necesară. Folosiți la maximum iluminarea naturală.

- Scoateți din priză electrocasnicele și încărcătoarele, când nu le folosiți.

- Înlocuiți becurile clasice cu cele de tip LED care consumă de până la 5 ori mai puțin.

- Optimizați consumul de energie electrică folosind modul de economisire al aparatelor electrice și evitând utilizarea modului stand-by.

- Folosiți scările în locul liftului. Puteți face mișcare, economie și, în același timp, puteți contribui la un mediu mai sănătos.

Despre orice anomalii și deranjamente în rețeaua electrică informați imediat operatorul sistemului de distribuție la numărul de telefon: 022 43 11 11.

Prin simple acțiuni de eficiență energetică și doar printr-un efort comun vom putea depăși această criză energetică fără precedent. 

Pe parcursul nopții și astăzi s-au desfășurat lucrări de reconectare a locuitorilor la energie. 

Până în această dimineață, 24 noiembrie, ora 08:00, au fost reconectați la energie electrică peste 860.000 de consumatori din localitățile din centrul și sudul țării. La acea oră circa 10.000 de consumatori încă nu aveau lumină.

La ora 12:00 Premier Energy Distribution a reușit să realimenteze încă opt mii de locuri de consum.

Amintim că o nouă pană de curent a lovit, pe 23 noiembrie, R. Moldova, urmare a bombardamentului Rusiei asupra sistemului energetic ucrainean.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării