308
0
Ciocoi: Moldovenii blocaţi pe o navă de croazieră nu sunt infectaţi
308
0

Cei doi moldoveni, care se află pe o navă de croazieră din Japonia, blocată din cauza coronavirusului, nu sunt infectaţi.

Foto: digi24.ro

Anunţul a fost făcut de ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

"Ambii sunt membri ai stafului, a echipajului navei de croazieră, unul din ei are şi cetăţenia României, fiind angajaţi ai companiei prestatoare de servicii, au contract de muncă şi nu pot părăsi bordul, decât cu permisiunea căpitanului, din câte ştiu nu sunt infectaţi.

Din informaţii cunoaştem că ieri 10 persoane de pe bordul navei au fost spitalizaţi, fiind infectaţi de coronavirus. azi alţi 10 au fost duşi la spital", a explicat Ciocoi.  

Ministrul de Externe a vorbit şi despre moldovenii, care nu au fost primiţi la bordul avionului rusesc, pentru a se evacua din China. Este vorba despre două persoane. Potrivit lui Ciocoi, compania şi-ar fi cerut scuze şi le-a restituit banii.

"Nu au fost îmbarcaţi în avion datorită faptului că compania respectivă a primit instrucţiuni foarte clare de la autorităţile ruse de a îmbarca cetăţeni exclusiv ai Federaţiei Ruse", a spus ministrul de Externe.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter