main logo
560

Cinematograful de vară de la Buiucani, vandalizat. Ce spune inițiatorul proiectului

Nicolai Kirnev este un tânăr activist care a inițiat restaurarea cinematografului de vară de la Buiucani.

Cinematograful de vară de la Buiucani, vandalizat. Ce spune inițiatorulCinematograful de vară de la Buiucani, vandalizat. Ce spune inițiatorul

Aprobarea inițiativei a primit-o după ani de așteptare, iar în urma mai multor săptămâni de muncă, la 9 iulie 2017, a avut loc deschiderea oficială a Cinematografului renovat, la care au participat 150 de vizitatori entuziasmați, transmite Știri.md cu referire la diez.md

Astăzi, Nicolae a trecut pe la cinematograf să verifice dacă totul este ok, și a văzut că lipsește o bucată din ecran.

Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că trimite un salut viitorului luminos al Moldovei.

Ideea de restaurare a acestui cinematograf i-a apărut lui Nicolai în 2011. În 2013 trimitea o scrisoare către Primăria Municipală, dar a fost redirecționat la Pretura Buiucani. Atunci reprezentanții Preturii au răspuns că nu au surse financiare, iar bugetul pentru 2013 fusese deja aprobat. 

După câteva încercări similare, tânărul s-a oprit din a mai face ceva până în 2015. Participând la un concurs de granturi, Nicolae a câștigat 7.000 de euro de la Fundația Cultural Europeană pentru restaurarea acestui cinematograf. Încă de la început autoritățile i-au pus piedici în realizarea scopului său. 

Cu toate acestea, Nicolai a continuat să lupte pentru ideea lui, iar în vara anului 2016, după o curățenie generală a suprafeței cinematografului, a început să proiecteze primele filme.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării