main logo
552

Cine va beneficia de compensații în sezonul rece 2018-2019

Începând cu 1 septembrie 2018 persoanele social-defavorizate pot depune cereri de compensare a cheltuielilor la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale, pentru sezonul rece 2018-2019.

Cine va beneficia de compensații în sezonul rece 2018-2019Acordarea compensațiilor sezonului rece 2018-2019. Cine va beneficia

Potrivit Primăriei Chișinău, beneficiari ai compensaţiilor sunt familiile ale căror venituri pe ultimele 12 luni sunt mai mici de 3.000 lei / lună pentru fiecare persoană, transmite Știri.md

Compensarea cheltuielilor persoanelor defavorizate din municipiu la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resursele energetice se va efectua până la data de 1 septembrie 2019.

Totodată, persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe teritoriul municipiului Chișinău nu pot beneficia de suport financiar la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resurse energetice.

Dosarele pentru acordarea compensaţiilor se depun la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (nr. 1-23), la gestionarii fondului de locuințe (Asociațiile de coproprietari în condominiu, Asociațiile proprietarilor locuințelor privatizate, Cooperativelor de construcții a locuințelor și blocurile locative departamentale), la preturile de sector - pentru cetățenii care locuiesc în sectorul particular, la Primăriile orașelor, satelor (comunelor) din componența municipiului Chișinău - pentru cetățenii din teritoriile administrative respective. 

Precizăm că cetățenii care au beneficiat de compensații din partea Primăriei Chișinău în sezonul termic precedent vor depune cereri de reconfirmare prin care declară că veniturile lunare ale familiei nu au crescut și, respectiv, componența familiei a rămas aceeași.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării