main logo
2669

Cine sunt persoanele care au rupt lalelele plantate în Capitală

Muncitorii de la Spații Verzi au plantat lalele prin toate sectoarele Capitalei, însă s-au găsit persoane care le-au distrus.

Cine sunt persoanele care au rupt lalelele plantate în Capitală

După ce săptămâna trecută zeci de lalele au fost găsite rupte, astăzi nu au mai rămas decât rădăcinile florilor, transmite Știri.md.

Între timp, Poliția s-a sesizat și a identificat făptașii care au rupt florile. Este vorba despre patru tineri din Capitală cu vârstele de 14-15 ani.

Oamenii legii au pornit dosare contravenționale pe numele părinților minorilor, iar acum aceștia riscă amendă de până la 750 de lei sau 60 de ore de muncă în folosul comunității pentru că nu au avut grijă de copiii săi.

Pentru achiziția lalelelor plantate în oraș s-au cheltuit 48.000 de lei. 

Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, regretă că unii oameni rău intenționați rup florile plantate pentru a înfrumuseța zonele verzi din Capitală și în acest fel nu respectă nici munca angajaților Primăriei. 

Asta în condițiile în care pentru aceste flori plătește fiecare locuitor al Capitalei. 

Mai mult, tinerii ar fi în vizorul autorităților încă de anul trecut, aceștia fiind surprinși în timp ce rup nu doar lalele, ci și alte flori plantate de municipalități.

După 10 mai, lucrătorii de la Spații Verzi vor planta în toate rondelele și spațiile din Capitală mai multe soiuri de flori.

Pentru florile din Capitală ce urmează a fi plantate s-au alocat 800.000 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării