main logo
2681

Cine și cum poate obține o reducere de până la 75% la polița de asigurare

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (ANAM) informează că valoarea primei de asigurare pentru anul 2020 va rămâne neschimbată.

Cine și cum poate obține o reducere de 75% la polița de asigurare

Astfel, aceasta va costa în continuare 4.056 de lei, transmite Știri.md.

Cu toate acestea, CNAM anunță că până pe 31 martie inclusiv, persoanele care se asigură în mod individual vor putea beneficia de o reducere în mărime de 50%, 60% sau 75% din valoarea primei.

Astfel, proprietarii de teren agricol beneficiază de reduceri de 75 % şi achită 1.014 lei prin intermediul serviciilor teritoriale de relaţii cu beneficiarii ale CNAM. 

La rândul lor, persoanele fizice care desfăşoară activitate independentă în domeniul comerţului cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu mărfuri supuse accizelor, beneficiază de reduceri de 60 % şi vor achita 1.622,40 lei prin intermediul serviciilor teritoriale de relaţii cu beneficiarii ale CNAM.

Totodată, fondatorii de întreprindere individuală, deţinătorii de patentă, arendaşii și alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de guvern, cetăţenii străini cu drept de şedere provizorie în Republica Moldova vor achita 2.028 de lei, ceea ce reprezintă 50 % din prima de asigurare medicală.

Achitarea primei AOAM cu reduceri de 50 % poate fi efectuată la ghişeele oficiilor poştale, ale băncilor comerciale sau prin intermediul Serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay. Doritorii de a achita prima de asigurare cu cardul bancar sau de pe un dispozitiv conectat la internet urmează să acceseze pagina mpay.gov.md, să selecteze câmpul „Alege serviciul”, să aleagă serviciul „Prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă”, să introducă datele solicitate în formular – IDNP-ul, codul de verificare –, după care să urmeze paşii necesari, în funcție de modalitatea de achitare. În cazul plăţii prin MPay nu e nevoie ca dovada achitării să fie prezentată Serviciului teritorial de relaţii cu beneficiarii al CNAM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării