378
0
Cine este tânărul care a salvat patru cai de la abator
378
0

Un tânăr a salvat patru cai de la abator. El este, de fapt, specialist IT, de profesie, dar cu jumătate de an în urmă s-a apucat să îngrijească animale, benevol.

Acum, recunoaşte că a fost una dintre cele mai frumoase dar şi dificile decizii. Astfel, a schimbat soarta celor patru cai, al căror proprietar nu mai putea să le asigure traiul, transmite Știri.md cu referire la Tvr.md.

Dorinţa de a ajuta a fost mai mare decât teama de responsabilităţi, spune Valeriu Istrati. Mai ales că văzuse caii înainte să-i ia în grija sa.

După ce i-a cumpărat de la fostul stăpân, Valeriu a dus caii la un grajd din raionul Criuleni, special amenajat pentru ei. A construit totul de la zero.

Cea care l-a motivat să accepte aceasta provocare a fost iubita lui, Cristina, care practica hipismul de la vârsta de patru ani.

Pe viitor, tinerii îşi propun să extindă adăpostul şi chiar să primească vizitatori.

Până atunci însă, proiectul are nevoie de susţinere financiară. Întrucât întreţinerea cailor nu este ieftina, tinerii au creat o platformă online pentru donaţii. 

Până acum, prin această metodă au reuşit să adune 1.500 de dolari, din care urmează să cumpere hrană pentru cai şi să termine construcţia grajdului.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter