main logo
3360

Cine este șefa de direcție din cadrul Primăriei care a fost reținută de CNA

Șefa Direcţiei Patrimoniu Municipal din cadrul Direcţiei generale economie, reforme şi relaţii patrimoniale a Consiliului municipal Chişinău (CMC), a fost reținută astăzi, 10 decembrie de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), fiind suspectată de abuz în serviciu, corupere activă, pasivă şi trafic de influenţă.

Cine este șefa de direcție din cadrul Primăriei, reținută de CNAFoto: Publika.md

Potrivit surselor ZdG, este Maria Onesciuc, transmite Știri.md.

Potrivit responsabililor de la CNA, Maria Onesciuc este suspectată că ar fi pretins sistematic diferite sume de bani de la persoane fizice şi juridice, pentru a urgenta eliberarea unor acte cu privire la prelungirea relaţiilor contractuale de locaţiune privind exploatarea încăperilor nelocative din Chişinău.

În anul 2013, șefa Direcției generale economie, reforme și relații patrimoniale, Aliona Berdilă, a numit-o pe Maria Onesciuc în fucţia de director la Direcţia patrimoniu Municipal din cadrul Direcţiei generale. 

Potrivit unor investigații jurnalistice, atunci Onesciuc a fost numită în funcție cu mai multe încălcări de procedură privind modul de angajare a unui specialist public, şi anume concursul de angajare. 

Știri.md amintește că în urma percheziţiilor din această dimineaţă au fost reţinuţi: şefa Direcţiei Patrimoniu din cadrul Direcţiei generale economie, reforme şi relaţii patrimoniale a Consiliului municipal Chişinău, doi reprezentanţi ai Agenţiei din Chişinău Capitalimobil” SRL şi un funcţionar al Serviciului Cadastral Teritorial Chişinău al Agenţiei Servicii Publice, transmite Știri.md. 

Persoanele au fost plasate în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării