5 aug, 2019 16:45
1 015
0
Cine este procurorul condamnat la 7 ani de închisoare pentru mită
5 aug, 2019 16:45
1 015
0

Procurorul Igor Cerchez din cadrul Procuraturii raionului Orhei, reținut acum patru ani pentru corupere pasivă, a fost condamnat pe 31 iulie 2019, la șapte ani de detenție într-un penitenciar de tip închis și sancționat cu 160.000 de lei de prima instanță.

Foto: Zdg.md

Sentința va intra în vigoare după ce va deveni definitivă, până atunci în privința procurorului Cerchez este aplicată măsura preventivă cu obligarea de a nu părăsi ţara, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Instanța a stabilit că procurorul Igor Cerchez a pretins și primit 12.000 de lei pentru a nu expedia în instanţa de judecată o cauză penală în privința unei persoane bănuite de comiterea unui accident rutier în stare de ebrietate.

Procurorul Igor Cerchez a declarat că infracțiunea de corupere pasivă de care este învinuit ar fi „o provocare din partea agenților statului”, instanța de judecată a constatat însă că pretinderea banilor de către învinuit a avut loc anterior implicării autorităţilor oficiale ale statului în investigarea cazului dat, adică anterior pornirii procesului penal.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter