main logo
2125

Cine este noul director general interimar la Moldtelecom

Societatea pe acţiuni Moldtelecom (100% - statul) are un nou director general interimar.

Cine este noul director general interimar la MoldtelecomFoto: bizlaw.md

Este Piotr Mura, care din 2016 a exercitat funcţia de vicedirector general, iar anterior șef de direcție în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Potrivit unor surse, Piotr Mura a acces în această funcţie după demisia lui Igor Sîrbu. 

Ultimul a asigurat timp de trei luni şi ceva, începând cu 8 august 2019, interimatul funcției de Director General al Moldtelecom, dar cu condiţia că va exercita această funcţie până la selectarea în bază de concurs a Directorului General al companiei. Deocamdată rezultatele acestui concurs nu sunt cunoscute.

Amintim că fostul director general al Moldtelecom, Dan Mitriuc, şi-a prezentat demisia din proprie inițiativă în luna iulie 2019. Plecarea sa din funcție a venit la scurt timp după ce prim-ministra Maia Sandu a cerut Agenției Proprietății Publice și facă un audit privind managementul companiilor Moldtelecom și Metalferos, despre care a spus că este defectuos.

Ulterior Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), a pornit două cauze penale, pe faptul delapidării averii străine și abuzului de serviciu, comise de persoane publice care gestionau SA Moldtelecom.

Moldtelecom este cel mai mare operator de telefonie fixă din Moldova, dar cele mai multe venituri sunt asigurate deja din serviciile de internet.

Pentru controlul asupra întreprinderii şi mai ales a fluxurilor financiare se duc lupte crâncene între diverse grupuri politice şi financiare. În ultima perioada principala luptă se dă pentru câteva contracte de zeci de milioane lei, pentru livrarea de cablu şi alte servicii.

Mai adăugăm că în ultimii ani cifra de afaceri şi profitul Moldtelecom a scăzut considerabil. Aceasta şi pentru că o parte din fluxurile financiare se ducea către alte companii conectate la politicieni şi afacerişti, apropiaţi puterii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării