main logo
848

Cine este moldoveanul nominalizat de revista Forbes România

Fiul fostului prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, Dan, a fost plasat pe lista celor mai de succes tineri sub vârsta de 30 de ani, potrivit revistei Forbes România.

Cine este moldoveanul nominalizat de revista Forbes România

Până la vârsta de 16 ani, Dan Sturza a trăit în Chișinău, după care a plecat în Marea Britanie pentru a urma cursurile colegiului din Cheltenham, transmite Știri.md cu referire la Point.md.

În timpul studiilor, a  trecut un stagiu de practică la compania românească Unicredit, iar în al treilea an de facultate a făcut un stagiu la fondul de investiții din Londra, scrie forbes.ro.

În ultimul an de facultate, el a decis să își continue studiile la Vancouver. În 2012, Dan a absolvit Universitatea Britanică din Bath și s-a întors în România, angajîndu-se în cadrul fondului de investiții Fribourg Capital, unde lucrează până în prezent.

În același timp, a devenit titularul certificatului CFA, care este unul dintre cele mai valoroase documente internaționale pentru analiștii financiari și profesioniștii financiari.

Pe tot parcursul carierei sale, el a generat idei pentru mai multe startupuri de succes, printre care "Spherik Accelerator" lansat de parcul tehnic Liberty Cluj, Banca Transilvania, Universitatea Babes-Bolyai și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. 

În plus, Dan Sturza a contribuit la atragerea investițiilor în companii de tehnologie, cum ar fi SEO Monitor, Planable, Upswing și Baro.

În prezent Dan Sturza lucrează la un proiect pe platforma Elefant, care, potrivit tânărului, ia 90% din timpul său.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării