main logo
17248

Cine este moldoveanul care a murit în drum spre Everest

Victor Brînza, pe Facebook găsit cu numele Melnic, despre care s-a scris că a decedat în drum spre Muntele Everest, este un călărășean moldovean stabilit în Italia cu traiul.

Cine este moldoveanul care a murit în drum spre Everest

Ultima postare publică pe care a scris-o la el pe cont a fost pe 25 aprilie curent. Acolo, când avea internet, povestea despre expediția sa, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„De la ora 9:00 de când am aflat de moartea unui moldovean, am tot sperat sa nu fie el. Îl cunoscusem pe el, familia lui și nu pot să cred că pasiunea lui pentru munți l-a luat. A vrut tot mai sus să ajungă și a ajuns în cel mai înalt punct al galaxiei noastre – cerul! Condoleanțe familiei”, a scris Mariana Iurku de la Centrul de Informare Turistică Călărăși, îndemnând internauții să dea o mâna de ajutor, pentru că procedura de coborâre a corpului neînsuflețit din munți și, apoi, transportarea acasă este costisitoare.

Victor Brînza (Melnic) a povestit despre cum are loc expediția spre Muntele Everest.

Ultima dată când a scris public pe Facebook a fost pe 25 aprilie.

„Bună ziua, scuze că demult nu am scris nimic. Foarte rău cu internetul, că de scris este. Am ajuns la ABS sâmbată. De atunci ninge în fiecare zi, mîine posibil să ne ridicăm la campul 2 pentru aclimatizare. Durează cam 3 zile, eu sunt gata la atac, vă îmbrățișez și vă doresc o zi bună”.

Amintim că s-a aflat că moldoveanul s-a îmbolnăvit la South Col (versantul sudic). De la Vârful Sudic, alpiniștii urmează creasta îngustă de sud-est de-a lungul a ceea ce este cunoscut sub numele de „trecerea streșinei”. Aceasta este cea mai periculoasă secțiune a ascensiunii, un singur pas greșit putând să aibă ca rezultat o cădere de 2.400 m pe versantul sudic sau de 3.050 m pe versantul Kangshung.

Alpinistul a făcut parte din expediția condusă de Himalayan Traverse Adventure.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării