main logo
4705

Cine este candidatul PSDE la funcția de primar al municipiului Chișinău

Fostul pretor al sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, va fi candidatul Partidului Social Democrat European pentru fotoliul primarului municipiului Chișinău. Decizia a fost anunțată astăzi, 27 iulie, în cadrul unei conferințe de presă. Vadim Brînzaniuc le-a mulțumit colegilor săi pentru încredere și și-a exprimat convingerea că PSDE va înregistra un rezultat demn la alegerile locale generale din toamnă.

Cine este candidatul PSDE la funcția de primar al municipiului Chișinău

„După cum știți, am o vastă experiență în domeniu, deoarece am activat mulți ani în administrație și cunosc foarte bine problemele din interior. În calitate de pretor al sectorului Buiucani, am reușit să realizez mai multe proiecte importante și știu exact cum trebuie de acționat, astfel încât să asigurăm confort și bunăstare locuitorilor noștri. În plus, am activat o perioadă și în cadrul Primăriei sectorului 4 din București, unde am contribuit la elaborarea și implementarea unor programe urbanistice complexe și am acumulat o experiență extrem de utilă, pe care mi-aș dori să o valorific aici”, a declarat Vadim Brînzaniuc, transmite Știri.md. 

Brînzaniuc a relatat că programul său se va axa în special pe cinci direcții. Este vorba despre dezvoltarea infrastructurii urbane, atragerea investițiilor și fondurilor nerambursabile, dezvoltarea economică, componenta socială și dezvoltarea suburbiilor. 

„Pe parcurs vom veni cu un program amplu și exact, în care vom descrie punctual viziunea noastră cu privire la dezvoltarea capitalei. Le mulțumesc colegilor mei pentru încredere și susținere, iar locuitorilor cetățenilor noștri vreau să le transmit un singur lucru, pe care aș vrea ca ei să-l rețină: Chișinăul merită mai mult! Fiecare localitate merită mai mult! Republica Moldova merită mai mult!”, a spus vicepreședintele PSDE.

 Liderul PSDE, Ion Sula, a declarată că formațiunea este pregătită să intre în forță în alegerile locale, cu o echipă puternică, alături de oameni cu adevărat buni, care pot îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor. 

„Domnul Brînzaniuc are toate calitățile necesare unui primar bun, pregătit să facă față tuturor provocărilor și, poate cel mai important lucru, are experiența necesară în administrarea unui oraș mare precum este Chișinăul. Sunt pe deplin încrezător că Vadim Brînzaniuc este cea mai potrivită candidatură din partea PSDE la alegerile din 5 noiembrie și sunt sigur că va ieși învingător!”, a declarat președintele PSDE, Ion Sula.

După ce a fost anunțat candidat la funcția de primar, Vadim Brînzaniuc a ținut un discurs în care a atins și tema administrării Capitalei și s-a arătat nemulțumit de aceasta.

„În opinia mea și a partidului pe care îl reprezint, astăzi Chișinău are parte de o administrare haotică și superficială. Iar din această cauză a rămas cu mult în urmă față de alte orașe cu dimensiuni și posibilități similare”, a declarat șeful Energocom.

În același context, Brînzaniuc a declarat că el și colegii săi își propun să schimbe situația respectivă și să-i redea Capitalei „locul pe care îl merită”. 

Vadim Brînzaniuc și-a început activitatea în cadrul administrației municipiului Chișinău în anul 2005. O perioadă a fost consilier al primarului general, iar ulterior a devenit pretor al sectorului Buiucani. În ultimul un an și jumătate, a activat în calitate de consilier al primarului sectorului 4 din municipiul București, România. Vadim Brînzaniuc are 40 de ani, este căsătorit și are doi copii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării