main logo
5779

Cine e directorul care va reprezenta R. Moldova în Parlamentul României

După alegerile parlamentare din România, AUR (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor) a obținut aproximativ 9% din voturile din Republica Moldova și peste 25% în total în diasporă.

Cine e directorul care va reprezenta R. Moldova în Parlamentul RomânieiFoto: diez.md

Persoana numărul 1 de pe lista partidului din diasporă este Boris Volosatîi, directorul liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău, transmite Știri.md cu referire la Diez.md.

La alegerile parlamentare din 24 februarie Boris Volosatîi a participat în calitate de candidat pe aceeași circumscripție, care a fost însă câștigată de Andrei Năstase.

Boris Volosatîi va face parte din Camera Deputaților a Parlamentului României. De asemenea, reamintim că la 1 ianuarie 2021 acestuia îi expiră mandatul de director al liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău.

Cine este Boris Volosatîi

De 30 de ani, candidatul este director al unei instituții de învățământ, dar are și afaceri în domeniul construcțiilor, scrie anticorupție.md

Boris Volosatîi este profesor de istorie, deținător al gradului științific de doctor în științe. În 1990 a fost desemnat în funcția de director al Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău, funcție pe care o ocupă până în prezent, fiind unul din cei mai longevivi conducători al unei instituții de învățământ.

„Cariera” politică

Volosatîi a încercat de mai multe ori, pe parcursul anilor, să se implice în politică, dar fără succes. De două ori a candidat pe listele PLDM la alegerile locale din Chișinău pentru funcția de consilier. Doar în 2014 a reușit să intre pentru scurt timp în posesia mandatului de consilier local al municipiului Chișinău, după ce, în noiembrie 2014, consilierul liberal-democrat, Victor Roșca, și-a dat demisia.

La alegerile locale din iunie 2015, Volosatîi candidează pe listele aceluiași partid și din nou fără succes.

La alegerile parlamentare din februarie 2019, Boris Volosatîi își încearcă norocul candidând independent în circumscripția uninominală nr. 33, în care majoritatea sufragiilor au fost obținute de liderul PPDA, Andrei Năstase.

Venituri generoase de la firma soției și credite de milioane

În declarația cu privire la venituri și proprietăți depusă la CEC, Boris Volosatîi a raportat, pentru perioada de 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2018, un salariu de 352 mii lei pentru funcția de director de liceu, ceea ce constituie în medie 14,6 mii de lei pe lună. În aceeași perioadă, a primit alte 73 de mii de lei din pensie.

Familia deține o afacere în domeniul construcțiilor, SRL Sinteza-OS, în care soția candidatului figurează în calitate de fondator și administrator. Aceasta a raportat pentru ultimii doi ani venituri de 406 mii lei în calitate de dividende. Totodată, femeia a avut anul trecut și venituri de 151 de mii de lei din pensie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării