main logo
1767

Cine este avocata reținută de PA și CNA

Avocata care a fost reținută aseară de Procuratura Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie este Lilia Prodan.

Cine este avocata reținută de PA și CNA

Aceasta nu e la prima abatere de acest gen, avocata a rămas fără licență în luna februarie 2018 după ce un client s-a plâns că, deși i-a plătit mii de euro, aceasta nu și-a îndeplinit atribuțiile, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Atunci Lilia Prodan nu l-a informat despre decizia magistraților de la Curtea de Apel Chișinău prin care a fost condamnat la cinci ani de pușcărie, astfel nu a avut posibilitatea să depună recurs și a fost privat de dreptul de a se apăra.

Prima instanță l-a recunoscut vinovat și bărbatul a fost condamnat la un termen de 4 ani de închisoare cu o pedeapsă de probă de 5 ani. Ulterior, apărătoarea i-a mai cerut clientului său încă 2.000 de euro pentru a-l reprezenta și în fața magistraților de la Curtea de Apel.

După ședința de judecată de la Apel, avocata le-ar fi spus clienților săi că pot pleca acasă, iar ea va aștepta soluția și îi va informa despre decizia magistraților. Apărătoare, însă, nu și-a mai contactat clientul și nu a mai răspuns nici la apelurile lui. Acesta susține că a aflat că a fost condamnat la cinci ani de pușcările după ce a contractat un alt avocat să-i recupereze actele de identitate, pentru a putea pleca în România, el fiind cetățean român.

Bărbatul susține că aflat despre decizia judecătorilor de la Curtea de Apel când expirase deja termenul în care mai putea depune recurs, fiind astfel privat de dreptul de a se apăra.

Prezentă la ședința Comisiei de etică și disciplină, soția bărbatului a declarat că i-a achitat Liliei Prodan, în total, pentru toate serviciile acordate aproape 10 mii de euro.

Ieri seara Lilia rodan a fost reținută de CNA și PA după ce un inculpat a depus o plângere pe numele ei care reclama acţiunile abuzive ale avocatului. 

Astfel, în cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii au stabilit că, în intervalul octombrie – decembrie 2016, avocata a pretins şi primit de la acesta în total 5 mii de euro. Banii i-au fost estorcaţi succesiv, pe măsură ce dosarul acestuia avansa pe rolul instanţelor de judecată, avocatul dându-i asigurări că poate influenţa persoane cu demnitate publică să-i soluţioneze pozitiv dosarul, în care acesta era cercetat pentru tâlhărie şi huliganism. 

Totuşi, prin sentinţa Curţii de Apel Chişinău, bărbatul a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare, iar avocata şi-a continuat promisiunile, solicitând încă 6 mii de euro, susţinând că are influenţă şi asupra judecătorilor Curţii Supreme de Justiţie ca sa-l scape de pedeapsă.

În seara zilei de ieri, avocata a fost reţinută în flagrant delict, în momentul primirii sumei de 5 mii de dolari.

În prezent aceasta este reţinută preventiv pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsită vinovată, avocata riscă o amendă de până la 300 de mii de lei sau închisoare de la 3 la 7 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării