main logo
2045

Cine este avocata care a depus plângere pe numele lui Dimitrov

În urma scandalului de pe holul oficiului Botanica al Judecătoriei Chișinău, unde avocata Ala Popa susține că a fost lovită și insultată de activistul civic Alexei Dimitrov, iar Dimitrov declară contrariul, că el este acel care a fost agresat fizic, avocata a scris o plângere pe numele acestuia.

Cine este avocata care a depus plângere pe numele lui Dimitrov

Ala Popa a declarat pentru UNIMEDIA că imediat după cele întâmplate, a mers la Inpsectoratul de Poliție și a scris o plângere pe numele lui Alexei Dimitrov.

„După incident Dimitrov a plecat, după care a revenit și m-a insultat. Dumnealui mai întâi m-a făcut simpatică, iar puțin mai târziu m-a numit femeie ușuratică. Iar ceea ce spune el sunt adevărate minciuni. Desigur că am scris plângere”, a declarat avocata, Ala Popa.

De cealaltă parte, activistul susține că, de fapt, el este cel care a fost agresat fizic, însă nu a depus nici o plângere pe numele avocatei.

„Ala Popa, avocata afaceristei Nadejdei Herța de la Capitoles Park, după ședința de contestare a inacțiunii poliției pe problema tulburării liniștii publice pe timp de noapte de acest local, m-a insultat, spunând că aș fi un nespălat. Pentru a proba obrăznicia avocatei, am început să filmez acest lucru, însă văzind asta, Popa s-a năpustit asupra mea încercând să-mi smulgă telefonul. M-a împins, m-a apucat de camașă, ca ulterior tot ea să mă învinuiască că aș fi agresat-o”, a scris Dimitrov pe pagina sa de facebook.

Pe rețelele de socializare se vehiculează că Ala Popa este fosta soție a procurorului Igor Popa. În 2017, potrivit declarației de avere, Igor Popa a ridicat un salariu lunar de 26,5 mii de lei, ceea ce înseamnă 318,75 mii de lei anual. Cumpărături însemnat în 2017 procurorul nu a făcut. În declaraţia sa, Popa nu a mai indicat-o pe avocata Ala Popa. Potrivit unei hotărâri judecătoreşti, cei doi au divorţat în octombrie 2016.

Pentru a comenta situația în care a fost implicată fosta soție, contactat telefonic de reporterul UNIMEDIA, Igor Popa a declarat că este într-o ședință și va reveni mai târziu cu careva opinii pe acest caz.

UNIMEDIA amintește că incidentul s-a produs ieri, 11 decembrie, după ședința de judecată în care Alexei Dimitrov a contestat decizia poliției de a nu-i trage la răspundere pe patronii Restaurantului „Capitoles Park” din parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica al capitalei, care potrivit lui, acest local tulbură liniștea pe timp de noapte. Activistul susține că a fost agresat fizic de către Ala Popa, deoarece a scos telefonul să o filmeze după ce aceasta l-ar fi insultat.

De menționat că un caz similar s-a produs cu Dimitrov acum doi ani, când a fost lovit cu pumnul de adjunctul procurorul sectorului Centru, Ion Dulgherul, după ce, activistul i-a cerut omului legii să nu meargă cu Mercedes-ul său pe trotuar. Ulterior, Ion Dulgherul a depus o plângere la Inspectoratul de Poliție unde a declarat că nu este vinovat și spunea că a fost victima unei provocări.

Într-un final activistul Alexei Dimitrov i-au fost aplicate două amenzi contravenționale în mărime de câte 600 de lei.

Citește și:

Bătaie între o avocată și un activist, filmată pe holul unei instanțe din Chișinău

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării