main logo
1176

Cine este Alina Tarlapan, unica liceeană din Bălți cu 10 pe linie la BAC

O absolventă a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți se numără printre cei 11 elevi din republică care au obținut 10 pe linie la sesiunea de Bacalaureat 2019. Este vorba de Alina Tarlapan, o tânără care visează să se afirme în plan profisional și să poată participa la ameliorarea stării de lucruri din Republica Moldova.

Cine este Alina Tarlapan, unica liceeană din Bălți cu 10 pe linie la BACFoto: nordnews.md

Ea susține că nu s-a așteptat la un asemenea rezultat, însă, totuși, notele maxime sunt produsul efortului personal constant de-a lungul anilor de liceu și s-a bucurat de ajutorul profesorilor, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md.

„Această reușită este în primul rând proba unui set de cunoștințe și abilități pe care le-am obținut de-a lungul anilor de liceu. Țin să adresez și pe aceasta cale mulțumiri colectivului profesoral al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, care au investit dedicație si energie în formarea mea intelectuală si spirituală. Totodată, fără a diminua cumva importanța examenelor, sper ca această performanță este unul din multiplii indicatori de calitate în parcursul meu.” susține tânăra.

Alina Tarlapan spune că nu s-a gândit încă unde-și va continua studiile, însă la sigur va alege între Franța și România. De asemenea, absolventa afirmă că în sistemul educațional din Republica Moldova există multe deficiențe, de altfel, ca și în orice altă țară.

„Consider că programa școlară este suprasaturată cu subiecte dificil aplicabile în realitatea imediată. În ciclul liceal ar fi salutată diminuarea numărului de disciplini sau introducerea posibilității de a alege un set mai redus de obiecte de studiu, în conformitate cu aspirațiile și pasiunile personale, întrucât la aceasta etapă cantitatea este adesea în detrimentul calității pregătirii de ore.” a concis eminenta.

Alina Tarlapan a mai menționat că, totodată: „sistemul educațional național implică și aspecte favorabile, fapt confirmat de performanțele absolvenților basarabeni de pretutindeni.”

Alina a ținut să transmită un mesaj pentru cei care peste ani vor avea de susținut bacalaureatul: „Colegilor le doresc să profite din plin de anii de liceu, să investească fiecare moment disponibil în edificarea personală, să se pregătească consecvent de examene și nu numai, dar să nu uite niciodată că, eventual, un rezultat ce nu răspunde în totalitate propriilor așteptări, nu le anulează în niciun caz meritele anterioare, valoarea ca personalități sau posibilitatea de ași asigura concretizarea viselor.”

Alina Tarlapan a susținut examene la limba si literatura română, matematică, limba franceză și istorie (disciplină la solicitare). Dar a susținut de fapt doar două dintre aceste probe, întrucât la limba franceză a obținut certificatul DALF C1 și premiul întâi la Olimpiadă Republicană din acest an, iar la istorie, de asemenea, premiul mare la Olimpiadă Republicană la istorie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării