main logo
35725

Cine e șeful de secție de la Institutul Oncologic prins cu mită de 2.000 de euro

Un șef de secție din cadrul Institutului Oncologic a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție.

Cine e medicul de la Institutul Oncologic prins cu mită de 2.000 de euroColaj: știri.md

Potrivit bloggerului Eugeniu Luchianiuc, acesta ar fi Virgiliu Urechi, șef al Secției radiologie la Institutul Oncologic, acolo unde, potrivit lui, „Nemerenco se teme să calce”, transmite Știri.md.

Medicul este bănuit de corupere pasivă, după ce a fost denunțat de către un pacient.

Potrivit denunțătorului, șeful de secție ar fi pretins de la el 2.000 de euro pentru a asigura internarea unui bolnav incurabil și a urgenta începerea tratamentului oncologic.

Discuția ar fi avut loc pe 11 februarie curent, în biroul medicului, după care au fost sesizate conducerea instituției medicale și, respectiv, CNA.

Dacă va fi găsit vinovat, șeful de secție, care este persoană publică, riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare cu amendă și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de până la 15 ani.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată, până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Cetăteanu Virgiliu Ureche, s-a adresat redacției stiri.md, la data de 8 februarie 2023, cu solicitarea de a dezminți informația publicată, în articolul de mai sus, pe care o consideră denigratoare și falsă.
Replica: șeful de secție ar fi pretins de la el 2.000 de euro pentru a asigura internarea unui bolnav incurabil și a urgenta începerea tratamentului oncologic.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării