main logo
1234

Cine e procurorul anticorupție care urmează să îl audieze pe Plahotniuc

Alexandru Cernei este procurorul anticorupție care urmează să îl audieze miercuri pe Vlad Plahotniuc, bănuit de spălarea banilor în proporții deosebit de mari.

Cine este procurorul care urmează să îl audieze pe PlahotniucFoto: tv8.md

Acesta activează în cadrul Procuraturii Anticorupție din anul 2014, fiind absolvent al Institutului Național al Justiției, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Cernei a fost unul dintre acuzatorii de stat în cel de-al doilea dosar al omului de afaceri Veaceslav Platon, în care afaceristul a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Totodată, Alexandru Cernei a fost procuror în dosarul fostului prim-viceprocuror Andrei Pântea, învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Potrivit declarației de avere pentru anul 2018, Cernei a ridicat anul trecut aproape 327 de mii de lei din salariul de procuror în Procuratura Anticorupție, adică peste 27 de mii de lei pe lună. 

A declarat, de asemenea, un apartament cu o suprafață de 80 de metri pătrați, un Hyundai Tucson în valoare de aproape 19 mii de euro și o Skoda Octavia ce valorează peste 14 mii de euro.

Știri.md amintește că Procuratura Anticorupție îl citează pe Plahotniuc într-un dosar de spălare a banilor.

Fostul ministru al Justiției, Oleg Efrim, a cărui Casă de avocatură „Efrim, Roșca și Asociații” îl reprezintă pe fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, susține că avocații au primit informația de la Procuratura Anticorupție și se vor prezenta pentru clarificări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării