main logo
8539

Cine e primul șofer beat lăsat fără permis conform noii legi

Ghinion pentru un șofer din Moldova. Bărbatul a fost prins beat la volan și a devenit primul conducător auto lăsat fără permis conform noilor prevederi ale legii.

Cine e primul șofer beat lăsat fără permis conform noii legi

S-a întâmplat în noaptea de 14 decembrie, imediat după intrarea în vigoare a legii conform căreia șoferii băuți devin pietoni.

Inspectorii de patrulare erau în apropierea orașului Glodeni, când au observat o Toyota care circula pe o stradă secundară. 

Conducătorul auto, văzând mașina de patrulare, a deconectat luminile automobilului și se deplasa încet.

Ofițerii l-au oprit, iar în timpul discuției cu șoferul au simțit un miros de alcool.

Bărbatul a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a arătat că avea o concentrație de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma documentării, s-a constat că la volanul mașinii era un tânăr de 27 de ani, originar din orașul Glodeni.

Inspectorii de patrulare i-au ridicat permisul de conducere, bărbatul fiind suspendat de dreptul de a conduce până la decizia finală a instanței de judecată.

Totodată, este pasibil pedepsei de anulare a dreptului de a conduce mijloace de transport și muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore. 

Ulterior, dreptul poate fi redobândit la expirarea a 4 ani de la sentința definitivă, susținerea examenului pentru obținerea permisului în condiții generale de conducere și desfășurarea unui curs de instruire antialcool și antidrog.

Inspectoratul Național de Patrulare anunță că, în noaptea de 14 decembrie, inspectorii de patrulare au documentat în total 3 șoferi în stare de ebrietate la volan.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării