main logo
1251

Cine e primul moldovean care a cumpărat cetățenia R. Moldova

Primul moldovean care și-a cumpărat cetățenia, altfel spus, primul beneficiar al Legii cetățeniei prin investiții, este un om de afaceri din domeniul IT.

Cine e primul moldovean care a cumpărat cetățenia R. Moldova

Cel puțin așa ne informează cei de la Agenția Servicii Publice (ASP). Numele persoanei care a devenit moldovean după ce a investit bani nu este făcut public, precum nici țara de unde acesta provine, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Reprezentații ASP spun că acestea sunt date cu caracter personal și nu vor fi făcute publice.

„Este o persoană care reprezintă domeniul afacerii, din domeniul IT, este o persoană care intenționează să beneficieze de posibilitățile pe care le oferă parcurile IT din Republica Moldova, are intenția de a-și extinde afacerile în Republica Moldova, în special să coopereze cu Universitatea Tehnică din Moldova pentru a implica în afacerea sa tânăra generație”, a spus Iulia Petuhov, vicedirectoarea ASP.

În total, potrivit reprezentantei ASP, până în prezent au fost înregistrate 23 de solicitări de l persoane care vor să obțină cetățenia țării noastre, investind bani.

Anterior, presa a scris că una dintre persoanele care a solicitat obținerea cetățeniei prin investiție ar fi soția lui Ilan Șor, Sara Șor, interpreta cunoscută sub numele ei de scenă Jasmin. 

Întrebată de jurnaliști dacă este adevărat acest lucru, vicedirectoarea ASP a spus că nici nu confirmă, nici nu infirmă aceste informații.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării