main logo
6050

Cine e polițistul milionar decorat de Dodon care se judecă acum cu ANI

Șeful Direcției generale urmărire penală a Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Ciobanaș, a atacat în instanță ordinul ANI.

Cine e polițistul milionar decorat de Dodon care se judecă acum cu ANIFoto: știri.md

ANI a constat că el ar fi uitat să declare venituri de peste două milioane de lei și două mașini, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

Cel puțin asta a declarat șeful IGP, Sergiu Paiu, în cadrul unui interviu pentru site-ul telegraph.

Însă Paiu a evitat să răspundă cum a fost posibil ca polițistul, care ar avea probleme de integritate, să fie promovat în funcție și chiar decorat de către șeful statului.

„Ciobanaș știu că acesta a atacat constatarea ANI în instanța de judecată și există un proces care nu a ajuns la finalitate. 

Nu este corect să mă expun pe marginea acestui subiect până la hotărârea definitivă și irevocabilă a instanței de judecată. Decizia va fi luată, atunci când va fi expusă concluzia instanței”, a spus Sergiu Paiu.

Șeful Direcției generale urmărire penală a IGP Alexandru Ciobanaș a fost decorat la sfârșitul săptămânii trecute de către președintele Igor Dodon.

Omul legii s-a ales cu ordinul „Credință Patriei” la scurt timp după ce ANI a emis actul de constatare în privința sa.

Potrivit Autorității Naționale de Integritate, șeful DGUP, Alexandru Ciobanaș, ar fi omis să includă în declarațiile de avere depuse pentru anii 2012- 2018 veniturile de peste două milioane și șase sute de mii de lei, dar și două autoturisme.

Mai mult, în aceeași perioadă, polițistul ar fi omis să indice și banii deținuți în conturi bancare curente și de depozite.

În cadrul controlului efectuat de ANI, omul legii nu a putut justifica proveniența a peste două milioane și trei sute de mii de lei.  

În consecință, reprezentanții Autorității Naționale de Integritate afirmă că acesta riscă să fie demis din funcție.

Totodată, riscă să se aleagă cu interdicția de a ocupa o funcție publică pentru o perioadă de trei ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării