main logo
3333

Cine e moldoveanul care a salvat un copil din ruine în Turcia

Darii Petru, originar din satul Ruseștii Noi, raionul Ialoveni a salvat un copil din ruinele din Turcia. Moldoveanul face parte din echipa Direcției regionale căutare-salvare nr. 1 a IGSU al MAI, de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.

Cine e moldoveanul care a salvat un copil din ruine în Turcia

Echipa salvatorilor moldoveni condusă de Darii Petru, ajunsă în dimineața zilei de 9 februarie, către ora 05:30, în zona de intervenție afectată de seism, indicată de autoritățile turce, din provincia Hatay la hotar cu Siria au reușit să elibereze un copil din dărâmăturile unui bloc, transmite Știri.md.

Băiatul în vârstă de trei ani a fost prins timp de patru zile sub ruinele unui bloc pus la pământ de cutremurul devastator produs luni dimineața, în Turcia. Copilul a fost recuperat în siguranță, după ce echipajul de specialiști a reușit să-l găsească. 

Salvatorii din Republica Moldova activează neîntrerupt 24 de ore, utilizând tehnica grea din dotare, dar și echipamentele specializate. Mai mult, pentru lucrări de căutare vor fi antrenați doi câini de salvare. 

Știri.md reamintește că cincizeci și cinci de salvatori moldoveni de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI au plecat în misiune în Turcia.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării