main logo
6451

Cine e judecătoarea care examinează dosarul Marinei Tauber la Bălți

Judecătoarea Natalia Costaș va examina anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, candidata partidului „ȘOR”, pentru funcția de primar de Bălți.

Cine e judecătoarea care examinează dosarul Marinei Tauber la BălțiFoto: nordnews.md

Inițial, Eduard Balan urma să examineze cazul, însă s-a abținut din cauza că face parte din Consiliul Electoral de Circumscripție Bălți, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md.

Amintim că, ieri, Comisia Electorală Centrală a votat o decizie prin care cere anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber.

„Se solicită Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic „Șor” la funcția de primar al municipiului Bălți, și se transmit instanței materialele ce au stat la baza adoptării prezentei hotărâri”.

După decizia Comisiei Electorale Centrale, Marina Tauber a chemat oamenii la protest.

„CEC v-a furat viitorul, iar acum suntem obligați cu toții să-l recuperăm din mâinile acestor bandiți. În primul rând, ne vom căuta dreptatea în instanță. 

Avem încredere că judecătorii vor avea suficient discernământ să ia o decizie corectă și să restabilească dreptatea. Iar pentru a-i face pe magistrați să ia o decizie legală și corectă, trebuie să ieșim în stradă și să luptăm. Vom ieși în stradă și vom apăra votul dumneavoastră, până vom întoarce ceea de ce ați fost lipsiți. Vom protesta până vom învinge”, a declarat Marina Tauber.

Natalia Costaș a fost numită prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 1542-VII din 24 aprilie 2015 în funcția de judecător la Judecătoria Bălți, pe un termen de cinci ani, iar prin Decretul Președintelui RM Nr. 1606-VIII din 15 Iunie 2020, a fost numită în aceeași funcție până la atingerea plafonului de vârstă.

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2020, depusă la ANI pe data de 25 martie 2021, Costaș a indicat venituri de 249 de mii de lei, provenite din salariul de judecător, dar și indemnizație de la CNAS. Totodată, soțul acesteia a înregistrat pentrul anul 2020 un venit cumulativ de 79 de mii de lei (49 223 de lei – de la SRL ,,Netsistem” și 30 326 de lei  de la SRL ,,Sipuș”). Totodată, venitul familiei Balan a fost suplinit cu 5 mii de lei de la darea în arendă a unui lot de pâmânt.

Magistrata Judecătoriei Bălți deține două terenuri agricole, cu o suprafață totală de 1,1873 m.p. cu o valoare cumulativă de 13 648 de lei. Totodată, Costaș deține 3/30 cota parte dintr-un alt bun imobil care face parte din alte categorii de terenuri care se află în circuitul civil cu o suprafață de 0.092.

Familia Costaș deține un apartament cu o suprafață de 63,8 m.p., procurat în 2014 contra sumei de 360 de mii de lei, o casă de locuit (1/2 cota parte) cu o suprafață de 50,9 m.p. achiziționată în 2007 contra sumei de 8 898 de lei.

Casa de locuit din Bălți

Familia Costaș mai are în proprietate și un garaj de 29 m.p. a căruit valoare se cifrează la 8 643 de lei.

Totodată, familia Costaș deține și un autoturism Ford Fusion, fabricat în 2008 contra sumei de 20 de mii de lei (!)

Important de menționat că, în 2016, reprezentanta Femidei, Natalia Costaș a contractat un credit în valoare de 222 de mii de lei, cu rata dobânzii de 8 %.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării