main logo
10749

Cine e funcționara cu iPhone 11 luat din bani de la Piața Centrală

Prim-vicedirectorul Pieței Centrale, Lilia Buștiuc, și-ar fi cumpărat din bani publici un iPhone 11 de 27.750 de lei, chiar în a treia zi de la numirea în funcție.

Cine e funcționara cu iPhone 11 luat din bani de la Piața CentralăColaj: știri.md

Despre aceasta a declarat în cadrul unei conferințe de presă președintele fracțiunii PAS din CMC, Vasile Grădinaru, transmite Știri.md.

„Una dintre aceste persoane este Lilia Buștiuc care a fost numită în funcție de șefă adjunctă a Pieței Centrale și în a treia zi de la numire și-a permis să-și procure din bani publici un iPhone 11 de 27.750 de lei”, a adăugat Vasile Grădinaru.

Mai mult, consilierii PAS susțin că Lilia Buștiuc ar fi fost angajată pe criterii de loialitate.

Contactată de Știri.md, Lilia Buștiuc a declarat că telefonul a fost achiziționat pentru serviciile din întreprindere.

"Telefoanele în întreprindere sunt achiziționate în întreprindere în perioada 2018-2019 mai multe pentru că acesta nu este un moft, dar un component de care întreprinderea are nevoie. Telefonul nu a fost achiziționat personal, el a fost cumpărat pentru serviciile din întreprindere. Prețul este nu doar pentru telefon, ci și pentru pachet de telefonie. S-a decis să se procure un telefon mai scump pentru că celelalte care erau achiziționate mai ieftine aveau mai puține funcții și des erau la deservire tehnică, care generau cheltuieli. S-a solicitat un telefon mai performant pentru a putea accesa și masa de lucru a calculatorului și de la distanță", a declarat Lilia Buștiuc.

Mai mult, funcționara spune că nu s-a folosit personal de acest telefon.

"Nu m-am folosit nicio zi de acest telefon. Se poate și de verificat. De asemenea CMC poate verifica pachetul și numărul de telefon pentru toată perioada de când a fost cumpărat: în ce scopuri și de cine a fost folosit", a mai spus aceasta.

Lilia Buștiuc susține că acuzațiile din partea consilierilor PAS au fost făcute din motive politice.

"Eu activez de 29 de ani în întreprindere și niciodată nu am agreat coloranța politică în activitate. Dar se vede că m-am confruntat cu politicul. Fiecare partid are dreptul să se manifeste și să se exprime. Eu n-am fost vizată în niciun dosar penal, nu am antecedente", a mai explicat Lilia Buștiuc.

Amintim că Lilia Buștiuc a fost șefa interimară a Pieței Centrale din aprilie până în iunie 2019. Aceasta a fost demisă de fostul primar interimar Ruslan Codreanu, la doar trei luni de la numire, invocând plângeri ale comercianților care spun că li se cer în continuare plăți exorbitante pentru a putea vinde la piață. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării