main logo
663

Cine a salubrizat Havuzurile Hotelului Național

Havuzurile nefuncționale din preajma Hotelului Național au fost salubrizate cu implicarea persoanelor sancționate cu muncă neremunerată în folosul comunității.

Cine a salubrizat Havuzurile Hotelului Național

Chiar dacă havuzurile nu sunt proprietate publică, lucrările și le-a asumat Pretura sectorului Centru.

Solicitată de IPN, Angelina Mistreț, vicepretor, a spus că autoritățile s-au autosesizat după ce pe rețelele de socializare au apărut mai multe fotografii cu deșeurile aruncate în havuzuri.

„Este vorba despre centrul orașului, inima Chișinăului, unde trebuie să fie menținută curățenia. Ne-am angajat să fim responsabili de aceasta”, a spus Angelina Mistreț.

Vicepretorul menționează că, oricine ar face curățenie în zonă, autoritatea locală sau agentul economic, este important ca cetățenii să nu mai facă mizerie. „Sperăm că oamenii vor începe să se trezească, să înțeleagă că suntem în anii două mii și trebuie să ne comportăm altfel. Mai ales că tindem să avem o cultură europeană, unde așa ceva nu se permite”, a mai spus vicepretorul.

Pretura a fost nevoită să solicite implicarea persoanelor aflate la muncă neremunerată, deoarece nu are suficienți angajați în domeniul salubrizării.

În septembrie anul trecut, Agenția de presă IPN a scris că havuzurile din fața Hotelului Național, care sunt nefuncționale din momentul în care hotelul s-a închis, au ajuns o groapă de gunoi, în care trecătorii aruncă sticle, PET-uri și alte resturi menajere.

Primarul interimar de atunci, Ruslan Codreanu, a dispus antrenarea serviciilor municipale de specialitate pentru a curăța havuzurile. Dar oamenii au continuat în să arunce resturi în zonă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării