main logo
752

Cinci veterani, împiedicați să revină în Republica Moldova

Cinci combatanți ai războiului de la Nistru care au fost la un sanatoriu de recuperare din Techirghiol, România, au fost împiedicați să intre în Republica Moldova în momentul în care se întorceau acasă. S-a întâmplat ieri, la Punctul Vamal „Giurgiulești”.

Cinci veterani, împiedicați să revină în Republica Moldova5 vetarani, împiedicați să intre în Moldova după ce au fost în România

Potrivit fotojurnalistului Constantin Grigoriță, participant la războiul de la Nistru, împreună cu alți nouă camarazi de luptă a fost în România pentru proceduri medicale de reabilitare, iar la întoarcere, unionistul George Simion le-a pus combatanților la dispoziție autoturismul său de campanie, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

În autocar se aflau cinci veterani, care au fost nevoiți să facă cale întoarsă pentru că Poliția de Frontieră nu a permis autovehiculului să intre în Republica Moldova. Constantin Grigoriță a postat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii din momentul în care automobilul era blocat în vamă.

„Ieri, 20 martie, mi-a fost dat să văd cum autoritățile de la Chișinău prin ordinele lor stupide, au blocat accesul automobilul de campanie a lui George Simion pus la dispoziția celor 10 combatanți ce s-au aflat timp de 10 zile la sanatoriul balnear de recuperare Techirghiol, pentru proceduri medicale de reabilitare! Toate aceste cheltuieli ar trebui să fie asumate de satul Republica Moldova, dar de unde, guvernările perindate la Chișinău ce nu ar face doar ca să scape de mărturiile vii a acelor evenimente, permanent au pus piedici tuturor inițiativelor ce ar ușura viața acelor invalizi și supraviețuitori ai măcelului de la Nistru”, a scris veteranul de război pe pagina sa de Facebook.

Constantin Grigoriță ne-a comunicat că grupul a fost nevoit să se întoarcă la Buzău, de unde a luat un autocar de cursă pentru a reveni acasă, bani pentru acesta însă, a trebuit să scoată din buzunar medicul Alexei Păluță.

Contactată de Unimedia, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat că microbuzul are consemn în baza de date a instituției, prin care se interzice intrarea acestuia în R. Moldova. Potrivit Raisei Novischi, proprietarul a fost rugat să părăsească zona vămii, iar pasagerii să se întoarcă cu un alt mijloc de transport.

Amintim că automobilul de campanie a lui George Simion, candidat la funcția de europarlamentar, a încercat și anterior să intre în Republica Moldova, însă a fost împiedicat și i s-a interzis intrarea. Liderul unionist George Simion a fost expulzat pe 1 octombrie 2018 din Republica Moldova și fost declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării