Cinci beneficii uimitoare ale consumului de mazăre verde
Mazărea, denumită științific Pisum sativum, face parte din familia leguminoase și are zeci de beneficii pentru sănătate.

Iată cinci motive despre care trebuie neapărat să știți pentru ca să consumați mazăre verde. Mazărea este bogată în proteine, vitamine și săruri minerale. Totuși, există alte 5 beneficii extraordinare despre care poate nu știați, transmite Știri.md cu referire la dcnews.ro.
Mazărea oferă proteine. Dacă faceți sport și vreți să vă creșteți masa musculară, trebuie să urmați o dietă bogată în proteine. Consumul cantităților adecvate de proteine vă ajută să vă mențineți masa musculară și să o creșteți. Mazărea oferă 7,86 grame de proteine pentru fiecare 145 grame, ceea ce o face ideală pentru construirea mușchilor. Desigur, mazărea este o sursă excelentă de proteine și pentru cei care urmează diete vegetariene.
Cu toate acestea, rețineți că mazărea nu este o sursă completă de proteine, deoarece le lipsește aminoacidul metionină. Asigurați-vă că veți combina mazăre cu o altă sursă de proteine.
Mazărea reduce apetitul. Dacă aveți tendința de a mânca în exces sau sunteți la dietă, mazărea vă poate ajuta. Nivelul ridicat de proteine activează anumiți hormoni din organism, care reduc pofta de mâncare. Deoarece alimentele bogate în proteine sunt digerate în câteva ore, vă veți simți sătui câteva ore, spune un studiu realizat de revista academică Nutrition & Metabolism. Astfel, consumul de cantități adecvate de macronutrienți poate reduce cantitatea de calorii consumate pe parcursul zilei.
Menține sub control nivelul de glucoză din sânge. Dacă suferiți de diabet sau încercați să vă țineți sub control glicemia, adăugați mazăre în dietă. În primul rând, mazărea are un indice glicemic relativ scăzut (confirmat de cercetările din British Journal of Nutrition).
În plus, mazărea este bogata in fibre, ceea ce încetinește rata de absorbție a carbohidraților, favorizând și o încetinire și stabilitate a nivelului de zahăr din sânge. Mai mult, proteinele din mazăre stabilizează nivelul zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.
Scade hipertensiunea arterială și previne bolile de inimă. Consumul regulat de mazăre poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă. Aceste leguminoase, de fapt, conțin minerale extrem de benefice pentru inimă, cum ar fi magneziu, potasiu și calciu. S-a constatat, de asemenea, că dietele bogate în acești nutrienți reduc hipertensiunea arterială, un factor de risc major pentru bolile cardiovasculare. Conținutul ridicat de fibre poate scădea, de asemenea, colesterolul total și colesterolul „rău”, care agravează sănătatea inimii.
Favorizează digestia. Dacă aveți probleme digestive, experții recomandă consumul de mazăre. Fibrele din mazăre hrănesc bacteriile bune din intestin, menținându-le sănătoase și împiedicând suprapopularea bacteriilor nesănătoase. La rândul său, acest lucru reduce riscul de a dezvolta tulburări gastro-intestinale comune, cum ar fi boala inflamatorie a intestinului, sindromul colonului iritabil și cancerul de colon.