main logo
799

Cinci ani de la proiectul Adoptă un bătrân: 597.000 de lei, adunați

S-au împlinit cinci ani de când proiectul "Adoptă un bătrân" și-a început activitatea.

Cinci ani de la proiectul Adoptă un bătrân: 597.000 de lei, adunați

Potrivit Tatianei Rusu Jizdan, fondatoarea „MCharity”, în această perioadă 192 de bătrâni din R. Moldova au fost ajutați cu implicarea oamenilor cu suflet mare, transmite Știri.md.

Totodată, în cinci ani au fost adunați 597.000 de lei.

Din banii adunați au fost împărțite 99.500 de pâini și peste 4.000 de pachete.

De asemenea, în jur de 50 de bătrâni au fost aprovizionati cu lemne.

Datorită proiectului "Adoptă un bătrân" au fost făcute 10 reparații (schimbare geam/ușă, construire sobă).

Menționăm că MCharity a organizat un concert cu ocazia a cinci ani de la lansarea proiectului "Adoptă un bătrân". Persoanele care doresc să ajute bătrânii din Moldova pot face în continuare donații pe MCharity. 

Menționăm că scopul campaniei "Adoptă un bătrân" este de asigura zilnic cu o pâine o persoană în etate care locuiește în condiții foarte rele și care nu dispune de ajutorul nimănui. 

"Bătrânii singuratici din țară îi găsim prin intermediul primăriilor acestora. Din fiecare sat alegem 20 de bătrâni, aceștia fiind fără rude sau ajutor, cu condiții foarte grele de trai și sănătate. De asemenea, autoritățile locale ne asigură cu persoane care vor face livrarea pâinii la domiciliu sau o efectuează chiar ei. Astfel, pentru fiecare persoană s-a fixat o taxă lunară de 7 euro, calculând un preț mediu al pâinii de patru lei.

Datorită donațiilor auxiliare, bătrânii beneficiază periodic și de produse alimentare, de igienă, haine, lemne, medicamente și reparații urgente. Poate contribui oricine, oricând și din orice colț al lumii, dar și din țară.

Necesitatea acestui proiect este enormă, atâta timp cât vom conștientiza că avem o îndatorire față de cei mai slabi, nevoiași sau bolnavi", explică MCharity.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării