main logo
1945

Chișinăul transmite condoleanțe după accidentul de elicopter din Kiev

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a venit cu un mesaj de condoleanțe pentru Guvernul și poporul din Ucraina, după tragicul accident de elicopter, în urma căruia a decedat întreaga conducere a Ministerului ucrainean de Interne.

Chișinăul transmite condoleanțe după accidentul de elicopter din KievColaj: Știri.md

„Am aflat cu multă tristețe vestea prăbușirii unui elicopter în regiunea Kiev. Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei și colegi de-ai săi, precum și civili, inclusiv copii, au căzut victime acestei tragedii. 

Adresez, în numele Guvernului Republicii Moldova și al meu personal, cele mai sincere condoleanțe Guvernului și poporului ucrainean. Sunt cu gândul la familiile îndoliate. Celor răniți le urez o recuperare rapidă”, se arată în mesajul premierului, transmite Știri.md.

Și Ministerul de Interne de la Chișinău a venit cu un mesaj.

„Informația dispariției conducerii MAI al Ucrainei în tragicul accident de elicopter, produs în această dimineață, a marcat profund angajații sistemului afacerilor interne din Republica Moldova.

Pe această cale, Ministerul Afacerilor Interne transmite condoleanțe Ucrainei, pentru pierderea celei mai profesioniste echipe, aflată la conducerea Ministerului de Interne al Ucrainei.

Condoleanțe familiilor celor decedați - ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Denis Monastîrski, adjunctul, Evgheni Yenin, secretarul de stat, Iuri Lubkovici, echipajul aparatului de zbor, precum și familiilor copiilor și educatorilor care au decedat în tragicul accident produs de prăbușirea elicopterului.

MAI încurajează sistemul afacerilor interne ucrainean să continue lupta de rezistență și de apărare a patriei, în onoarea celor dispăruți, care au făcut ca țara lor să reziste în fața războiului, chiar prin sacrificiul suprem.

Dumnezeu sa-i ierte pe toți cei care au decedat în tragicul accident din această dimineață”, a transmis MAI.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, la fel s-a arătat profund întristat de noutate și a transmis condoleanțe conducerii țării vecine și poporului ucrainean.

„O nouă veste tragică de la Kiev. 18 persoane au decedat și cel puțin 29 de răniți după ce un elicopter a căzut peste o grădiniță din Brovarî, o suburbie a capitalei Ucrainei. Toate cele nouă persoane aflate la bord, printre care ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Denis Monastîrski, primul său adjunct, Evgheni Yenin, și secretarul de stat, Iuri Lubkovici, au decedat. Transmit condoleanțe conducerii ucrainene și poporului ucrainean pentru această pierdere”, a transmis șeful Legislativului.

Amintim că elicopterul s-a prăbușit în dimineața zilei de miercuri, 18 ianuarie, în perimetrul unei grădinițe din orașul Brovarî, regiunea Kiev. Bilanțul celor decedați a crescut la 17, printre care doi copii. Totodată, 22 de răniți se află la spital, inclusiv 10 copii.

Citește și: Kiev: Conducerea unui minister a murit în accidentul de elicopter

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării